Zondag 8 september 2019 reikte burgemeester Dieudonné Akkermans de Legpenning van Verdienste uit aan de heer Jacques Aussems.

Hij ontving de legpenning dankzij zijn bijzondere prestaties en brede maatschappelijke inzet op het gebied van cultuur, gemeenschap en liberation in Eijsden-Margraten.

De Legpenning van Verdienste werd aangeboden tijdens de Herdenkingsceremonie bij het Belgisch monument in Cadier & Keer.

Cultuur en liberation De Rode draad in het leven van de heer Aussems is de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 15 jaar geleden besloot hij Stichting Adoptiegraven Amerikaanse begraafplaats in Margraten te heroprichten. Hier was hij actief als secretaris. In de loop der jaren werkte de heer Aussems het achterstallige administratieve werk van de stichting bij. De stichting is erg succesvol. De nabestaanden in Amerika zijn de adoptanten erg dankbaar dat zij een graf hebben geadopteerd en dit ook onderhouden. Hiervoor ontving de stichting de Erepenning in Zilver.

Eer, verbinding en traditie

Naast zijn bijdrage aan Stichting Adoptiegraven Amerikaanse begraafplaats in Margraten zet de heer Aussems zich al 20 jaar in voor Stichting Belgisch monument in Cadier & Keer. Deze stichting werd in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de elf doodgeschoten Belgische verzetsstrijders bij het verzetsmonument.

In het verleden maakte de heer Aussems zich tevens verdienstelijk bij de Parochie H. Kruisverheffing in Cadier & Keer. Ook was hij voorzitter van het Liturgisch beraad.

Voor de gemeenschap richtte de heer Aussems het Oranjecomité op, waar hij jarenlang als bestuurslid functioneerde. Dit, om de verbinding en de traditie in o.a. Cadier & Keer te eren en te behouden.

Legpenning van Verdienste

De Legpenning van Verdienste wordt toegekend als blijk van waardering aan ingezetenen, die een bijzondere prestatie hebben verricht. De onderscheidene ontvangt een gewaarmerkt uittreksel uit het register van gemeentelijke onderscheidingen, het zogenaamde ‘Gulden boek’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here