Beste inwoner,

Dit voorjaar mocht ik twaalf inwoners van onze gemeente verrassen met een lintje. Telefonisch weliswaar, want het welbekende virus gooide ook op dit vlak roet in het eten.

Afgelopen vrijdag, tien weken later dan gepland, was het alsnog zover. Ik mocht niemand omhelzen en de familie moest het lintje opspelden. Maar wat was het goed om de mensen op wie we als gemeenschap zo trots zijn in hun ogen te kunnen kijken.

In de harten van de mensen leeft de gemeenschapszin, dat heb ik tijdens deze lintjesregen wel gezien. De gemeenschap is door de crisis niet veranderd in los zand, zoals velen beweren. We voelen ons door het isolement niet minder met elkaar verbonden. Integendeel: de honger naar ontmoeting en de wens om iets voor de ander te betekenen is gegroeid.

We zoeken naar een nieuwe balans. Wat is de functie van verenigingen? Hoe kwetsbaar zijn we? Hoe kunnen we onze idealen in de toekomst vormgeven? Veel mensen ontdekken de kunst van het maathouden. Geen ongebreidelde groei, maar gezondheid, saamhorigheid en het dienen van de gemeenschap.

De kracht van maatschappelijke weerbaarheid is belangrijk om ook toekomstige stormen te kunnen doorstaan. Ik stel vast dat we deze zomer met hernieuwde energie, vanuit een ongekende verbondenheid, de solidariteit een nieuwe vorm geven. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Houd dat vast.

Laten we de Euregio niet vergeten. De digitale snelweg blijven raadplegen. Op gezondheid en weerbaarheid blijven letten. En vooral: op elkaar. Ik wens u een fijne zomer!

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here