In 2020 bestaat Eijsdens Verleden 45 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren we een activiteit om dit lustrum te vieren.

Die activiteit zal bestaan uit een foto-, film- en voorwerpententoonstelling in alle dorpen waar Eijsdens Verleden over gaat, dus Eijsden, Breust, Oost-Maarland, Mariadorp en Mesch. Het thema van de tentoonstelling is de jaren zeventig. In dat decennium is Eijsdens Verleden opgericht.

Naast foto’s, films en spullen uit het dagelijks leven van de jaren zeventig willen we aandacht geven aan: Dagboek van een Hedershond, Haonekreje, Hel van het Mergelland, het werk van bekende kunstenaars, de verenigingen, voetbalclubs en nog veel meer.

De tentoonstelling zal plaatsvinden in cafe ’t Kelderke Vroenhof 8 te Eijsden, cafe Heerlijkheid Breust Sint Martinusstraat 5 te Eijsden, Buitengoed de Moosjtum Catharinastraat 9 te Oost-Maarland, Kerk Maria Tenhemelopneming OL Vrouweplein 3 te Mariadorp en Openbare Basisschool Mesch Grijze Graaf 12 te Mesch. Op elke locatie worden steeds andere foto’s en spullen tentoongesteld zodat er steeds weer iets anders uit het verleden te ontdekken is.

Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en bezoek is mogelijk conform de geldende coronamaatregelen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here