Mari-An Gerits is benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris van Eijsden – Margraten door het college van Burgemeester & Wethouders. Ze volgt per 1 februari 2020 François Kool op, die de functie op dit moment waarneemt.

Samen met François Kool vormt Mari-An Gerits vanaf 1 februari de tweehoofdige, collegiale directie van de gemeentelijke organisatie. Gerits is tevens secretaris, eerste adviseur en klankbord van het college van burgemeester en wethouders. Als zodanig verbindt ze het college met de organisatie.

Mari-An Gerits (1962) werkt ruim 9 jaar als strategisch adviseur bij VNG Realisatie (voorheen Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) en heeft vanuit die rol tientallen gemeenten begeleid bij hun ontwikkelvraagstukken. Voor haar overstap naar VNG Realisatie werkte ze 23 jaar bij de gemeente Weert, onder andere als hoofd welzijn.

Het college van B&W is blij met de benoeming. Burgemeester Dieudonné Akkermans: “Mari-An brengt de ervaring en kennis mee die onze organisatie op dit moment vraagt. Ze is gespecialiseerd in het in beweging zetten van mensen en organisaties. Daarmee is ze in staat om de ingezette ontwikkelingen in onze gemeente te versterken.”

Mari-An: “Ik geloof in de kracht van lokale democratie zoals we die in Nederland hebben ingericht. Het samenspel tussen medewerkers, college, raad en inwoners is boeiend en complex, zoals ik in vele gemeenten heb kunnen aanschouwen. Ik kijk er naar uit om daar op een eigentijdse en waarderende manier invulling aan te geven in de mooie gemeente Eijsden-Margraten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here