Op 4 april 2013 werd door de Rijksoverheid besloten om de begrenzing van het luchtruim in het grensgebied van Nederland en België ter hoogte van de gemeente Eijsden-Margraten te wijzigen. Als gevolg hiervan kwam een deel van het grondgebied van de Nederlandse gemeente Eijsden-Margraten onder het naderingsverkeersleidingsgebied van luchthaven Luik te vallen. Hiervoor is de Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol verantwoordelijk.

Sindsdien wordt er veelvuldig geklaagd over ervaren geluidoverlast. Door het gemeentebestuur zijn inmiddels diverse acties ondernomen om de overlast te verminderen. Tot nu toe heeft dit niet tot beoogde resultaten mogen leiden.

Enige tijd geleden is besloten om het geluid voor de duur van één jaar te gaan meten. Op deze wijze kan inzicht gekregen worden in de feitelijke geluidbelasting. Sinds enkele dagen wordt op drie locaties, Withuis, Pisartlaan en Graaf de Geloeslaan, vliegtuiglawaai gemeten.

Via de link www.sensornet.nl/project/eijsdenmargraten zijn deze gegevens voor iedereen te raadplegen. Na afloop van het jaar wordt gekeken of en welke maatregelen met gebruikmaking van de meetgegevens kunnen worden ondernomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here