Zwerfvuil is voor veel mensen een doorn in het oog. Toch treffen we steeds vaker zwerfvuil en gedumpt afval aan binnen onze gemeentegrenzen. Zowel onze medewerkers openbare ruimte als Rijkswaterstaat (toe- en afritten van de A2) hebben steeds vaker hun handen vol aan het opruimen hiervan. Jammer, want een rommelige omgeving is geen goed visitekaartje voor onze mooie gemeente.

De gemeente Eijsden-Margraten hecht veel waarde aan een schone leefomgeving en een gezond milieu. Elk stukje afval dat wordt achtergelaten en niet wordt opgeruimd, zorgt niet alleen voor overlast, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor mens, dier en plant. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld snijden aan glasscherven of blikjes, dieren kunnen ziek worden van kleine stukjes plastic en voedselresten kunnen voor ongewenst ongedierte zorgen.

Hebt u dus afval, gooi het niet zomaar uit het autoraampje (ook niet op de toe- en afritten van de A2) of laat het niet zomaar naast u neervallen, maar neem het mee naar de eerstvolgende afvalbak (bijvoorbeeld thuis). Een schone gemeente begint bij ons allemaal. In de gemeente Eijsden-Margraten doen we het samen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here