Niels en Kay zijn 2 broers van 24 en 22 jaar oud en zijn woonachtig in Oost-Maarland (Eijsden). Inmiddels zijn Niels en Kay 15 jaar actief in de vastelaoves-wereld.

Ooit begonnen met het playbacken van KVL-finalenummers op de jeugd-carnavalszitting in eigen dorp, werd het enthousiasme om te gaan zingen steeds groter.

Na enkele malen deel te hebben genomen aan de voorrondes van het KVL, werd in 2010 het eerste succes geboekt met een finaleplek op het TVK. Na een tussenjaar in 2011 (jongens krijgen de baard in de keel), werd in 2012, 2013 en 2014 de TVK-finale behaald. In 2013 werd het TVK zelfs gewonnen met ‘Jodel-Idool’. Als gevolg van deze winst, kregen Niels en Kay de kans om ervaring op te doen op de grote podia, iets waar nog steeds met veel genoegen naar wordt teruggekeken.

Sinds 2015 nemen Niels en Kay deel aan het LVK. Dit jaar in de finale met ‘De Vastelaoves-Cramignon’. De Cramignon is een reij-dans die met name wordt gedanst in de regio tussen Maastricht en Luik, maar vanaf Vastelaovend 2020 in heel Limburg bekend wordt als het aan de broers ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here