Pinkstermaandag 10 juni jl. werd bij Schutterij St. Sebastianus weer het tweejaarlijks vogelschieten georganiseerd.

Om 14.00 uur werd het koningspaar Michael en Stephanie Maas met de eregasten aan de pastorij afgehaald. Aangekomen op het feestterrein werden de eregasten, waaronder Graaf en Gravin de Liedekerke, hun zoon Rafaël Graaf de Liedekerke, Pastoor Janssen, Wethouder Jacobs en de ereleden van de Schutterij en broederschap en alle belangstellenden van harte welkom geheten door de voorzitter Patrick Liebens.

Daarna werd het aftredend koningspaar onderscheiden door de Grootmeester Generaal Gerard Odekerken. Op traditionele wijze werd vervolgens het vogelschieten geopend door de beschermheer van de schutterij Marcel Graaf de Liedekerke, gevolgd door de zoon Rafaël Graaf de Liedekerke.

Nadat de ereschoten waren geschoten kon de strijd tussen de 11 gegadigden voor de koningseer. Bij het 147ste schot lukte het sergeant-majoor Patrick Magermans om de laatste resten van de vogel naar beneden te halen. Hij koos zijn vrouw Juliette als zijn koningin.

Na de huldiging en installatie van het nieuwe koningspaar werd de cramignon gedanst en begon de schutterij de rondgang door de gemeenschap Oost-Maarland. Er werd nog gefeest tot in de late uurtjes.

Overheid en Bestuur Schutterij St. Sebastianus Oost-Maarland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here