Beste inwoner,

We hebben allemaal zo onze gewoonten. De dag beginnen met een stevige kop koffie. Op woensdag naar de winkel, op zaterdag met de stofzuiger door het huis. Mensen die we regelmatig zien, plekken die we bezoeken. Een hobby om, al dan niet met anderen, te beoefenen. Die vastigheid zit in onze aard. En het valt niet mee hem los te laten.

Als vaste gewoonten en rituelen worden verstoord, zit het probleem vaak niet in de situatie. Niet de omstandigheden, maar onze denkbeelden daarover zorgen voor verwarring. Dan helpt het om nieuwe rituelen in te bouwen. Om bewust na te denken over een dagindeling die mééwerkt, niet tegen. Om het tempo aan te passen.

In dit jachtige bestaan worden we opeens gedwongen tot stilstand en geduld. Wie te snel wil gaan, gaat langzaam. Wie grote stappen nemen wil, komt niet verder dan wat geschuifel. Kies liever voor het kleine. Voor intensieve, kleinschalige contacten. Geen groots carnaval, maar kleine, kleurrijke ontmoetingen. Voor de humor van de buutreedner die ons door de donkere dagen helpt.

En als die hobby nu even moet wachten, ga dan de natuur in. Alleen of met je club: wandel, mediteer, desnoods allebei tegelijk. Voer de vogels. In lange wandeltochten of kleine ommetjes, om de werkdag te breken. Kijk eens goed om je heen. Met aandacht voor de omgeving en voor elkaar. Er is nog zoveel moois te zien.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here