Beste inwoner,

Zelden ging het ene jaar zo geruisloos over in het andere. En zelden waren velen van ons zo aan een jaarwisseling toe. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Zonder vuurwerk, dat wel, waardoor de drang om naar buiten te gaan er deze nieuwjaarsnacht niet was. En om eerlijk te zijn, ontbreekt die bij mij nog steeds.

In deze koude dagen keer ik liever naar binnen, op zoek naar zelfkennis en nieuwe inzichten. Ik denk dat velen van u dat herkennen. Wie ben ik eigenlijk? Waar sta ik voor? Wat gebeurt er in mijn organisatie, mijn school, mijn vereniging? We kijken collectief in de spiegel. Hoe mooi zou het zijn de bespiegelingen die dat oplevert, met elkaar te delen?

Er gebeurt, in binnen- en buitenland, genoeg om over na te denken: de ontwikkelingen in de Verenigde Staten, protesten op het Malieveld, de Toeslagenaffaire. De kansenongelijkheid in het onderwijs en de omgang met vaccinatie. Ik hoop dat u de rust en ruimte vindt om over verandering dichtbij huis na te denken. Bij uzelf, uw buren of bij ondernemers die u een
warm hart toedraagt. En dat u uw ideeën aan onze gemeenschap wilt voorleggen.

Van spiegel naar platform: of u nu een goede ingeving heeft, of op zoek bent naar hulp of inspiratie. Een plek waar kwetsbaarheid wordt beantwoord met respect. Een ‘Aufvorderung zum Tanz’, waarbij we elkaar blijven vasthouden en samen het ritme van onze gemeenschap volgen.

Danst u deze Nieuwjaarsdans mee? Het kan vanaf 12 januari gewoon
online op eijsden-margraten.nl/verenigtu.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here