Het bestuur en medewerkers Stichting Eijsdens Verleden wil haar leden, lezers, volgers en ondersteuners graag de beste wensen overbrengen voor het nieuwe jaar. Dat u allen gezond mag blijven en dat u alle goeds ten deel mag vallen.

Eijsdens Verleden is ook actief op gebied van de Eijsdens Streektaal. Ook dat is cultureel erfgoed dat Eijsdens Verleden tracht te behouden. Een goede traditie zijn nieuwjaarsgedichten in het Eijsdens waarvan onderstaand enkele voorbeelden zijn. Ze zijn opgenomen in speciale uitgave van Eijsdens Verleden, “Eèsjde zingt! Leedjes en Versjes van vreuger en noe”, juni 2018, nr. 88.

Zaoleg Nowjaor
Zaoleg Now jaor
De kop vòòl haor
De kop vòòl niete
En noe geun v’r ien de waffele biete

Zaoleg Now jaor
De kop vòòl haor
De kop vòòl niete
En dat v’r lekker ien de waffele biete

Zaoleg Now jaor
De kop vòòl haor
De kop vòòl niete
Dij diech ’t gaans jaor biete
M’n leef luj
M’n leef luj
Iech wiengs uuch huj
E zaoleg Now jaor
Zoengder zjwaer of blaor
’n waffel mit krénte
‘ne Bugel mit cénte
E sjoen now klèèd
En ’n gooj gezoengdhèèd

2021 zal een jaar zijn waarin we ongetwijfeld weer geschiedenis gaan schrijven in de wereld en wellicht ook in Eijsden en omgeving.

Mogelijk dat toekomstige bewoners er over een hele tijd graag over willen lezen. Wie weet in “Uit Eijsdens Verleden”. U kunt in ieder geval al lezen over wat op dit moment al geschiedenis in Eijsden en omgeving.

Losse nummers van uit Eijsdens Verleden zijn verkrijgbaar in de winkel van Lidwien Partouns in de Kerkstraat voor slechts € 7,50 of aan te vragen via ons secretariaat.

Voor € 20.00 kunt u al lid / abonnee worden en krijgt u 4 uitgaves boordevol interessante verhalen uit het recente verleden of van langer geleden, en de Eijsdense Streektaal.

Kijk daartoe op onze website Eijsdensverleden.nl (onder de rubriek lid worden) of neem contact op met ons secretariaat op nummer 06-48244563 of per mail secretaris@eijsdensverleden.nl 

U krijgt de uitgaves natuurlijk thuisbezorgd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here