Drie vragen aan:
Mantelzorgers zorgen voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend in hun omgeving. Mantelzorg en werk combineren kan erg intensief en vermoeiend zijn. Onze participatiecoach Simonetta Vaccari vertelt hoe ze u kan helpen:

Wat als het even niet lukt?
“Mantelzorg kan soms ook leiden tot overbelasting. Als mantelzorger kunt u ondersteuning krijgen om overbelasting te voorkomen en/of te verminderen. Daardoor houdt u voldoening en plezier in het geven van de zorg.”

Welke ondersteuning is er?
“Ondersteuning wil de gemeente zo dicht mogelijk bij de mantelzorgers organiseren om goed af te kunnen stemmen met andere vormen van maatschappelijke ondersteuning, met lokale initiatieven van professionals en met informele zorg. Daarom is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken als de mantelzorgtaken op lange termijn niet vol te houden zijn.”
Hoe kan ik hulp krijgen?

Hoe kan ik hulp krijgen?
“U kunt contact met mij opnemen zodat ik u kan helpen en u kan adviseren over de mogelijkheden. Samen komen we er wel uit.” Mail naar Simonetta via SimonettaVaccari@eijsden-margraten.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here