De gemeente Eijsden-Margraten en stichting IVN Natuureducatie hebben samen met de basisscholen St. Martinus in Gronsveld en St. Gertrudis in St. Geertruid voortvarende plannen voor het aanleggen van een Tiny Forest.


Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos wordt een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Met een Tiny Forest, wordt naast vergroening ook ingezet op educatie en bewustwording. In 2019 is het eerste minibos in de kern Eijsden al gerealiseerd. Samen maken we Eijsden-Margraten groener.

Samen maken we Eijsden-Margraten groener
Onlangs werden inwoners, verenigingen en instellingen opgeroepen om tijdens informatieve bijeenkomsten mee te denken over het realiseren van een Tiny Forest in Sint Geertruid en Gronsveld. Veel ideeën en suggesties werden geopperd om invulling te geven aan een Tiny Forest.

Wilt u ook meedenken over het ontwerp? 
Sluit dan aan bij een van de ontwerpsessies op woensdag 5 februari van 13:30 tot 15:30 uur (basisschool St. Geertruid) of woensdag 19 februari van 10:00 tot 12:00 uur (basisschool Gronsveld).

U bent van harte welkom.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar limburg@ivn.nl. Wilt u meedenken maar kunt u niet aansluiten bij de ontwerpsessie? Stuur dan uw ideeën naar limburg@ivn.nl. Meer weten over Tiny Forest? Kijk dan op www.ivn.nl/tinyforest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here