Beste inwoner,

De kiezer heeft gesproken. We zijn electoraal wakker geschud uit wat een oneindige winterslaap leek. De uitslag is verrassend, met een nummer twee die niemand had voorspeld. Partijen groeien door, vallen terug of gaan de breedte in. Mensen hebben gestemd vanuit hun hart of voor de opgave. Welk van die twee de doorslag gaf, is opnieuw onvoorspelbaar gebleken.

We zijn geen rationele wezens, hoe graag we dat ook denken. Ook in het stemlokaal speelt ons gevoel een rol: de aard van de locatie, het uiterlijk van een lijsttrekker, de herinnering aan de politieke kleur van onze ouders. Ons morele kompas zit niet enkel in ons hoofd, maar ook in onze buik. Dat maakt het nog niet zo makkelijk te achterhalen wat de kiezer met deze stem wil zeggen.

In onze gemeente zijn ruim 17.000 mensen gaan stemmen: meer dan 80%. Ik ben trots op die grote opkomst en wil iedereen die bij de organisatie betrokken was, een groot compliment maken. Nu kijken we uit naar de dag van morgen. Hoe gaat het kabinet eruit zien? Blijven de maatregelen van kracht? Hoe ziet het herstelprogramma eruit?

We zijn toe aan een stip op de horizon, een baken om samen naartoe te werken. Laten we gedurende dat proces vooral in dialoog blijven, in kleine en in grote kring. Voor de idealen van onze gemeenschap, wat uw stem ook was. Welke idealen mij bezighouden, leest u nu al een jaar in deze column, waarop ik regelmatig warme reacties mag ontvangen. Veel dank daarvoor.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester
 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here