Tijdens de Nationale Herdenking op dinsdag 4 mei 2021 is het om 20.00 uur in heel Nederland twee minuten stil. We herdenken dan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen publieke herdenking in Eijsden-Margraten. De Nationale Herdenking in De Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam kunt u volgen op televisie. De NOS zendt de herdenking op 4 mei live uit op NPO1.

Op woensdag 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

Vieren

Fysiek samen vieren kan nu niet. Wel kunnen we samen in verbondenheid de vrijheid herdenken. Hang daarom op 5 mei de Nederlandse vlag thuis de hele dag in top om stil te staan bij onze vrijheid. Landelijk worden er activiteiten georganiseerd die online of op televisie worden uitgezonden. Meer informatie vindt u op www.4en5mei.nl.

75 jaar Liberation

In 2019 en 2020 herdachten we in Eijsden-Margraten het einde van de Tweede Wereldoorlog en vierden we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. In het lokale project ‘75 jaar Liberation’ werd een programma georganiseerd voor jong en oud. Samen stonden we uitgebreid stil bij wat de afgelopen 75 jaar heeft betekend en hoe we omgaan met vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here