Drie vragen aan

Korte Keten Zeker (W)eten is een burgerinitiatief dat ontstaan is na een oproep vanuit de gemeente. De gemeente wil meer aandacht voor voedsel produceren, kopen en gezond eten op een manier die ons leefmilieu minder belast. Dinsdag 18 mei is er een digitale bijeenkomst voor alle geïnteresseerden in korte ketens. Joëlle Roebroeks vertelt:

Wat doet het burgerinitiatief?

“Wij willen ons inzetten om burgers te verbinden met lokale boeren en voedselmakers. Dit om de zichtbaarheid van boeren en de waardering voor hun producten vergroten. Wij streven naar de mogelijkheden om eerlijke, gezonde en groenere producten rechtstreeks, of via slechts een tussenstap te kopen bij lokale producenten. Daarnaast willen we nieuwe innovatieve ideeën ondersteunen.” 

Waarover gaat de bijeenkomst?

“Dinsdag 18 mei 16:00 – 17:15 gaan drie ondernemers vertellen over hun ervaringen en initiatieven met lokaal voedsel. Aansluitend willen we graag met u in gesprek over lokaal voedsel.”

Wilt u met ons meedenken?

“Wij zijn benieuwd wat u vindt van lokaal voedsel. Heeft u een idee of bent u gewoon nieuwsgierig, u bent van harte welkom om mee te praten! U kunt zich aanmelden via: lokaalvoedsel@eijsden-margraten.nl.”

Meer informatie: https://verenigt-u.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here