Presentatie van Draaiorgel Papillon te Eijsden op zondag 21 juli aanstaande om 12.00 uur te Eijsden door Draaiorgelmaastricht.

Het draaiorgel is gebouwd door de wereldbekende draaiorgelbouwer Jan van Eijk uit Terwolde en is het enige in dit type en het laatste draaiorgel wat Jan voor zijn overlijden (2014) heeft gebouwd.

Voor zijn zonen was het bijzonder emotioneel om afscheid te nemen van dit unieke draaiorgel, toch heeft Annie Aldenhuijsen van draaiorgelmaastricht dit draaiorgel kunnen kopen met de belofte er goed voor te zorgen. Daardoor blijft er een stukje cultuur in Nederland.

Vanwege alle waardering en respect is er een koperen plaquette op het draaiorgel ter nagedachtenis aan Jan bevestigd. Het draaiorgel valt onder het type: kleine straat draaiorgels. Door zijn zuiverheid van klank en brede gamma blinkt dit draaiorgel uit in zijn muzikale prestaties.

Het draaiorgel speelt uitsluitend op boeken, zoals het bij een nostalgisch draaiorgel hoort, dus er komt geen electronica aan te pas.

Het front is ontworpen door Annie Aldenhuijsen en geschilderd door kunstschilder Theo Berkers, het heef een uitstraling van vrolijkheid en vrijheid gevat in natuurlijke elementen waardoor voor de naam Papillon gekozen is voor het draaiorgel. Het draaiorgel wordt met de hand gedraaid, maar kan ook door middel van een elektromotor spelen.

U bent van harte welkom tijdens de presentatie van draaiorgel Papillon tijdens de braderie in het pittoreske Eijsden op zondag 21 juli aanstaande om 12.00 uur.

Voor meer informatie en exploitatie kijk op www.draaiorgelmaastricht.nl of stuur een email naar kopvanjutzuid@hotmail.com. U kunt ook bellen op nummer 0031-650445302.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here