Beste Eijsdenaren,

De Lente van 2021 hangt al in de lucht. Je kunt het zien, ruiken en voelen. We laten de donkere winterdagen achter ons en bereiden ons voor op een periode van bloei, hoop en saamhorigheid. Gepaard met deze gedachtes schakelen we natuurlijk al snel naar de Sacramentsprocessie op 6 juni 2021. Iets wat nu al in de straten van Eijsden te horen is: “Kan het, lukt het? Zijn we gevaccineerd? Wat laat de overheid toe? Zijn we veilig?”

Al deze vragen zijn onlangs diepgaand besproken tijdens een overleg met kerk, processiecomité en gemeente Eijsden – Margraten. Het antwoord is simpel: het is nog te vroeg om hier een besluit over te nemen. Hoe graag we het ook willen. Er zijn teveel onduidelijkheden en onzekerheden rondom vaccinatie. Wat gebeurd er bijvoorbeeld met de 1,5 meter richtlijn? Een mogelijke versoepeling van maatregelen is afhankelijk van wat de Nederlandse Overheid en het RIVM het volk oplegt de komende maanden.

Deze ontwikkelingen en maatregelen zullen wij op de voet blijven volgen. We blijven nauw met elkaar in contact. We willen immers, net als u, de Eijsdense gemeenschap een processie geven waar we allemaal zo naar snakken. Maar, alleen als het kan. Als het veilig is en als we er helemaal klaar voor zijn.

In de week van 3 Mei zullen we een volgend nieuwsbericht publiceren. Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, dan kunt u zich wenden tot het Processiecomité Eijsden via info@processieeijsden.nl

Namens,

Parochie H. Martinus Breust – Eijsden
Ruud Verheggen pastoor

Processiecomité Bresut – Eijsden
Toussaint Janken, voorzitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here