Met de moed der wanhoop zoekt onze horeca naar kansen. Ondernemers hebben er alles aan gedaan om veilig door te kunnen. Ze hebben looproutes en luchtfilters aangelegd, tafels op 1,5 meter afstand geplaatst. Er zijn tenten opgezet, soms letterlijk en figuurlijk muren gesloopt.

Het mocht niet baten. Al bijna zes maanden zijn de deuren van cafés en restaurants gesloten. Hotels en pensions beleven zware tijden. Waar de kerstmaand zich in andere jaren met rijkgevulde menukaarten het hoogtepunt van gastvrijheid toont, heerst nu de leegte. De steun in de keten loopt zienderogen achteruit.

En toch willen en kunnen ondernemers niet bij de pakken neerzitten. Ondanks de diversiteit in de branche gaan ze er samen keihard tegenaan, ook in deze nieuwe lockdown. Ze zoeken de verbinding met elkaar, met verenigingen, met de gemeenschap. Ze knappen hun zaak op, springen bij in andere sectoren of stappen over op afhaal: alles om in het vroege voorjaar verder te kunnen.

Als gemeente en gemeenschap is het onze taak elkaar te steunen. Laat de horeca en alle andere lokale ondernemers niet alleen. Wij, consumenten, maken het verschil tussen zwemmen of verzuipen. Ga thuis uit eten, als dat kan. Haal wat vaker een maaltijd bij het restaurant om de hoek. En laat onze ondernemers merken dat uit het oog, ook ín het hart kan zijn.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here