Beste inwoner,

De feestdagen naderen met rasse schreden. Voor velen een onwerkelijk gevoel, want het vooruitzicht van een gezamenlijke viering ontbreekt. Het wordt een stille kerst dit jaar, al doen de winkelstraten anders vermoeden. En met het einde van het jaar, lijkt ook het einde van ons uithoudingsvermogen in zicht.

De mensen zijn, zoals dat heet, ‘coronamoe’. Moe van de maatregelen en de beperkingen. Moe van de zorgen om ouders en grootouders. Om werk, financiën of de eigen gezondheid. En met de moeheid neemt de nonchalance toe. De verleiding om los te laten en te vieren zoals vanouds.

Ik maak mij daar zorgen over. Het voorjaar staat nog vers in mijn geheugen. Ik hoop dat u de ski’s op zolder laat en terugkijkt naar de vakantiefoto’s van vroeger. Dat het verlangen om weg te gaan dichtbij huis vervulling vindt. Dat de stilte deze kerst niet wordt gevolgd door een nieuwe storm. Want de wind is nog niet gaan liggen.

Komende week wordt mijn moeder 94. Zoals zoveel andere dingen heeft ze ook COVID-19 overleefd. Ik word stil als ik denk aan haar, aan hoe klein haar wereld nu is. En ik realiseer me dat verantwoordelijkheid niet begint bij het Rijk, maar bij onszelf. Niet in Den Haag, maar in ons eigen huis. Laten we nu doorpakken, ook als dat zeer doet. Om de storm te doorstaan.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here