De herfst kleurt niet alleen de bomen, maar ook de landkaart rood. De tweede golf is een feit, maatregelen volgen elkaar in hoog tempo op. Elke dag vinden er kleurwisselingen plaats, die de verwarring verder vergroten. We sturen in de mist. Na jaren waarin het leven maakbaar leek, moet iedereen accepteren dat kwetsbaarheid erbij hoort. Bij de mens, de samenleving en de natuur.

Nog complexer wordt de situatie met de Noodwet, die voorgaat op het lokale handelen. Bestuurlijk Nederland steekt een hoop tijd in de organisatie ervan. Maar is het niet belangrijker om de handen uit de mouwen te steken? Zoals de BEST Taskforce, die perspectief schetst voor het leven na COVID-19. Die insteekt op herstel en hervorming om Limburg na de crisis de toekomst in te loodsen.

Ik sla daarom liever de handen ineen met mijn collega’s in de buurt. Lokaal en grensoverschrijdend, met oog voor de gevolgen van COVID-19 voor de lokale economie en het culturele leven. Voor leefstijl, onderwijs en de mensen in de buurt. Opnieuw is het een zaak van de lange adem, waarin we elkaar nodig hebben om de crisis beheersbaar te houden. Om te zorgen dat er een vangnet is.

Daarbij ben ik benieuwd wat ú van de situatie denkt. Uw observaties en verhalen zijn meer dan welkom. Let intussen goed op elkaar, blijf gezond. En neem alstublieft de regels goed in acht.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here