Drie vragen
Door de coronacrisis is het moeilijker om met elkaar verbonden te blijven. De gemeente Eijsden-Margraten wil de gemeenschap helpen om weer op gang te komen. Het verenigingsleven speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom heeft de gemeente een tijdelijke subsidieregeling voor vrijwilligersorganisaties; de Subsidieregeling Verenigt u. Klantadviseur Subsidies Mariëlle Frijns-Lardinois vertelt ons meer:

Hoe werkt de subsidieregeling?
“Met de subsidieregeling kunnen verenigingen, stichtingen en andere vrijwilligersorganisaties € 1250 subsidie krijgen om verbindende activiteiten voor 2021 of 2022 te organiseren.”

Voor wie is deze subsidieregeling?
“Alle vrijwilligersorganisaties in Eijsden-Margraten die voor 1 januari 2020 zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen een aanvraag indienen. Heeft uw vereniging of stichting een goed idee voor een verbindende activiteit? Dien een subsidieaanvraag in en doe mee!”

Hoe kan ik deze subsidie aanvragen?
“U kunt de subsidie aanvragen via het platform Verenigt u. Wij kunnen ons voorstellen dat het i.v.m. de coronamaatregelen moeilijk is om nu al een precieze datum te noemen. Als de datum van de activiteit nog niet bekend is, vermeldt dan binnen welke periode in 2021-2022 de activiteit plaatsvindt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here