In de afgelopen weken zijn er positieve stappen gemaakt in de toekomst van de kerk van Rijckholt. Na een weg van meerdere jaren is op woensdag 19 november jl. de akte getekend voor de verkoop van een gedeelte van de kerk van Rijckholt.

Zoals de parochie al eerder is geïnformeerd, willen we graag een kerkgelegenheid behouden is ons dorp. De staat van de huidige kerk is echt aan een opknapbeurt toe, terwijl er ook gedacht wordt aan een verbetering van het bedevaart gebeuren rondom de H. Vincentius. Met de verkoop van het achterste deel van de kerk is dit nu mogelijk.

Het huidige priesterkoor met een deel erbij is verkocht aan de heer Bronckers van Eetcafé van B & B Riekelt. In het bovenste gedeelte zal zijn Bed & Breakfast verder worden uitgebreid, beneden zal een ontvangstruimte komen voor bezoekers van de vuursteenmijn en nadere informatie over ons dorp.

We zullen nog een kerk overhouden met zeker 80 zitplaatsen, hetgeen in deze tijd normaal voldoende is. Momenteel worden de al eerder gemaakte plannen voor de herinrichting en opknapbeurt van de kerk verder uitgewerkt. Binnenkort zullen wij hierover informatieavonden houden om u verder te informeren.

Wij zijn blij dat het nu zover is gekomen en we aan de slag kunnen. Er ligt nog zeker een weg voor ons, maar deze belangrijke stap is gezet voor de toekomst van de kerk van Rijckholt.

28 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here