Afgelopen week ontving de politie diverse meldingen van insluipingen in het Heuvelland. Zowel in Mheer, Sint Geertruid, Reijmerstok als Gronsveld zou er door middel van een babbeltruc toegang tot diverse woningen verschaft zijn. Het lijkt erop dat voor deze insluipingen en pogingen daartoe telkens dezelfde verdachten verantwoordelijk zijn.

De werkwijze van deze verdachten lijkt als volgt te zijn:
Een vrouw belt met een kind aan bij de deur van de woning en probeert met een babbeltruc toegang tot de woning te krijgen. Wanneer dit lukt, wordt de bewoner vervolgens aan de praat gehouden en/of afgeleid. Ondertussen wordt de woning doorzocht. Dit wordt waarschijnlijk gedaan door een derde verdachte. Deze neemt vervolgens ook sieraden en geld uit de woning weg.

Het signalement van de vrouw en het kind is als volgt:
· Vrouw: Circa 1.55 meter groot, licht getint uiterlijk, zwart achterovergekamd haar in een staart. Donkere kleding. Spreekt Nederlands met een buitenlands accent.
·Kind: Jongen, circa 10 a 12 jaar oud, licht getint uiterlijk, iets kleiner dan de vrouw, korte donkere haren.

Deze meldingen hebben we uiteraard in onderzoek. Zijn deze personen onlangs bij u aan de deur geweest? Of heeft u meer informatie? Neem dan contact met ons op! Dat kan via 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2021122442.

78 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here