Wat is een Happy Stone en de bedoeling ervan? Een Happy Stone is een leuk geverfde steen met bijvoorbeeld een leuk gezichtje, een tekst of zelfs een waar kunstwerkje die je zo maar ergens tegen kunt komen, bij een boom of een lantarenpaal, op een bankje etc.

De bedoeling van zo’n steentje is dat mensen er blij van worden en dat ze meegenomen worden op reis naar een andere plaats zodat iemand anders daar ook weer blij van wordt! Dus als je zo’n steentje vind dan mag je hem meenemen, je geniet er een tijdje van en laat hem vervolgens weer elders vrij!

Vind je het steentje nou zo speciaal en wil je hem eigenlijk houden dan mag dat uiteraard. Vind je nou meerdere stenen, geniet er gewoon een tijdje van, maar laat ze dan weer ergens vrij om een ander ook blij te maken! Dat is het doel van de Happy Stones.

Vind je het idee nou zo ontzettend leuk en kriebelen je handjes om ook leuke stenen te verven en mensen blij te maken …. dan zeg ik Doen!! Want niet alleen het vinden van een steentje is leuk, ze zelf maken en ergens vrij laten is nog veel leuker! Ga je zelf aan de slag, maak dan leuke kind en mensvriendelijke stenen! Stenen waar iemand blij van wordt!

Neem wat gevonden stenen en gebruik acrylverf op waterbasis en plak bijvoorbeeld geen plastic wiebelogen of strassteentjes op de stenen. Deze kunnen loslaten en verdwijnen in de natuur. En aangezien we zuinig moeten zijn op onze natuur is dat dus geen goed idee. Lak vervolgens je creaties af met een blanke lak of lakspray op acrylbasis, dit ter behoud van het kunstwerkje wat je gemaakt hebt. Als je je stenen ergens “vrij” gaat laten, doe dit dan op plaatsen waar er geen gevaar op de loer ligt. Dus vermijdt gevaarlijke kruisingen, rotondes etc. Kinderen zijn impulsief en zien geen gevaar!

Geschikte verstopplaatsen zijn onder andere schoollooproutes, wandelpaden, parken, speeltuinen, op de grond bij een vuilnisbak (wordt goed gedrag ook nog eens beloond), op een bankje of muurtje ergens , etc .

Heb een Happy Stones gevonden maak er dan een foto van en plaats deze foto op de Facebookpagina Happy Stones Limburg.

1 REACTIE

  1. Ik was vandaag wandelen tussen Maastricht en Cadier en Keer en in het bos op een boomstronk vond ik een mooie beschilderde steen. Ik werd meteen blij. Ik zal er even van genieten en hem dan ergens weer achterlaten. Ik wilde graag een foto achter laten, maar dat lukt hier niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here