OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drie vragen aan

In de jaren 70 is de prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt geschikt gemaakt om een kijkje te nemen in de mijngangen. Sindsdien zijn er excursies. De prehistorische vuursteenmijn zit nu, 45 jaar later, midden in een opknapbeurt. Archeoloog Joep Orbons vertelt ons meer:

Wat gebeurt er nu?

“De dragende stutten in de oude mijngangetjes krijgen een grote onderhoudsbeurt. Later wordt met moderne verlichting en presentaties het verleden ondergronds tot leven gebracht. De plannen kunt u bekijken via de website verbouwing.vuursteenmijn.nl inclusief een 3D weergave van de vuursteenmijn om vanachter het computerscherm door de mijn te bewegen.”

Zijn er ook zichtbare aanpassingen in de mijn?

“Jazeker, we maken 4 nieuwe tunnels ondergronds zodat de bezoekers de 6000 jaar oude mijngangetjes door grote panoramavensters kunnen bekijken. Zo kan de bezoeker midden in de prehistorische gangen staan zonder te hoeven kruipen.”

Kan ik de bouwlocatie bezoeken?

“We hebben deze zomer zeven keer per week excursies naar de vuursteenmijn, waar u de prehistorie  kunt zien met uitleg door een gids. Nieuwsgierig? Boek uw tickets via www.vuursteenmijn.nl. U bent van harte welkom.”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here