De competitie ligt alweer enige maanden stil; de laatste wedstrijdronde van onze jeugd en seniorenteams dateert uit oktober 2020.
Inmiddels is de lente aangebroken en is er weer wekelijks activiteit op ons sportcomplex. Er wordt weer getraind, zo goed en zo kwaad als het kan rekening houdend met de beperkingen ter bescherming voor ieders gezondheid.
De blik gaat voorzichtig naar volgend seizoen als we hopelijk weer kunnen gaan voetballen zoals we dat gewend waren en wedstrijden kunnen gaan spelen op de zaterdag en zondag.

Na een eerste update over de vernieuwde trainersstaf en versterkingen van de selectie, is het de hoogste tijd om onze doorstromende jeugdspelers te presenteren;

deze generatie spelers spelen van jongs af aan bij SCG en hebben alle jeugdteams binnen onze jeugdopleiding doorlopen tot aan hun huidige O19 elftal. Hun jarenlange trainers/coaches; Nikolai Lahaije, Paul Mullenders en Steff Soudant zien hen nu afscheid nemen van de jeugdopleiding en de overstap maken naar de senioren waar zij hopelijk met evenveel plezier het jonge gezicht gaan vormen van het toekomstige SCG-1.

Beneden een korte introductie van enkele spelers;

  • Dylano Soudant, nog net 17, is middenvelder en de aanvoerder van O19 die met dynamiek en overzicht een belangrijk schakel is tussen verdediging en aanval. Dylano heeft al laten zien van waarde te zijn op zondagmiddag voor SCG-1. 
  • Jim Kuijpers, 17 jaar, pijlsnelle aanvaller die op de vleugels vaak gebruik maakt van de ruimtes maar ook graag in de 16 meter van de tegenstander speelt. Door zijn beweeglijkheid is hij moeilijk te verdedigen, ook Jim heeft dit al bij SCG-1 kunnen tonen. 
  • Matthijs Kengen, 17 jaar, betrouwbare, energieke en vooral bal vaste aanvaller die zijn mannetje goed weet te staan op het veld. Ook Matthijs heeft zijn debuut op SCG-1 al achter de rug en traint inmiddels vast mee met de selectie. 
  • Jordy Mommers, ook 17 jaar, rappe aanvaller die zich na een vervelende blessure heel knap heeft terug gevoetbald; speelt vaak vanaf de vleugel met veel drive en oog op de goal. Ook Jordy heeft, net als zijn teamgenoten hierboven zijn eerste wedstrijden met SCG-1 gespeeld. 
  • Xavi Laumen, ook 17 jaar, snelle aanvaller die korte tijd buiten SCG heeft gevoetbald maar de weg terug heeft gevonden en inmiddels in het oranje-wit als aanvaller en buitenspeler is te bewonderen. 
  • Sem Starren, 18 jaar, vleugelverdediger die het ondanks zijn jonge leeftijd heel goed doet op O19 en daar, naast zijn verdedigende taak, ook graag aanvallend van zich doet spreken. 
  • Simon Selano, 18 jaar, sterke verdediger, speelde eerder op de jeugd van SCG waarna hij even stopte met voetballen; heeft vorig jaar zijn rentree gemaakt en is inmiddels onderdeel van de selectie van SCG-1. 
  • Sander Wolfs, 18 jaar jong maakte al eerder de overstap naar de senioren en is inmiddels een vaste waarde van SCG-1; Sander speelt liefst aan de rechterkant van het veld waar hij als back uit de voeten kan maar veel vaker nog met zijn energie en rushes op het middenveld of zelfs in de aanval is terug te vinden.

Natuurlijk hopen we dat goed voorbeeld doet volgen; want hoe mooi is het voor een club als SCG dat volgend seizoen ook Iggy, Rik, Nigel, Stan, Cas en Joost de overstap maken naar onze senioren van SCG.
Reden te meer om met plezier uit te kijken naar de start van het nieuwe seizoen, onder het motto ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst ‘, maar dan wel liefst als vanouds aangemoedigd door vrienden en vriendinnen, vaders & moeders en oma’s & opa’s.

Afsluitend een update uit de ziekenboeg;
Jerrel Eerlingen, een snelle en gevaarlijke aanvaller, die geboren is in Gronsveld. Hij heeft de jeugdopleiding bij MVV en Alemania Aachen de afgelopen jaren doorlopen. Vorig jaar heeft Jerrel besloten terug te keren naar SCG, waar ook eerder opa Frits, de clubkleuren verdedigde van SCG-1. Een zware knie blessure zorgde ervoor dat hij geopereerd moest worden. Inmiddels werkt Jerrel aan zijn herstel en een rentree in het oranje – wit !

Ook de keeper van onze huidige JO19-1, Thibau Goessens 18 jaar, is zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie. Wij hopen dat Thibau na zijn herstel ook weer de handschoenen en het tenue van SCG kan aantrekken en samen met de andere jongens van de O19, nogmaals mag schitteren op de velden van Sportpark ’t Brook !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here