Het jaar 2020 is bijna voorbij! Ons jubileumjaar. Het jaar waarin we op een bijzondere wijze ons 50-jarig bestaan als gemengd koor gingen vieren. Maandenlang waren we bezig met de voorbereidingen voor ons jubileumconcert, dat op 15 maart 2020 zou plaatsvinden in het Koetshuis van Kasteel Rijckholt.

Kosten noch moeite werden gespaard: mooie, sprekende posters, en werkelijk prachtig programmaboekje, een strijkersensemble, top solisten, een gastkoor. Op 10 maart 2020 hielden we onze generale repetitie. En daarna viel het doek.

Corona haalde een fikse streep door de rekening, ons concert kon niet doorgaan, ons koor werd loodzwaar getroffen veel leden werden ziek. We moesten dit jaar afscheid nemen van een vijftal koorleden, twee van hen zijn overleden aan corona.

Toch zijn er ook kleine lichtpuntjes geweest dit jaar: Lenie Bernards – van Eijsden werd Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg op 3 juli haar persoonlijk lintje uitgereikt door burgemeester Akkermans. We kwamen als koor een aantal keren – op afstand – samen en staken elkaar een hart onder de riem. Mariëlle Vinken – Spronck nam het voorzitterschap van Lenie Brands over.

Maar we hebben niet meer kunnen zingen, het zal voor het eerst in de geschiedenis van het koor een stille Kerstmis worden, zonder ons gezang.

Toch zit in onze harten nog muziek! Die muziek houden we vast, totdat we wel weer mogen, durven en kunnen zingen! We zijn er nog als koor en we zijn van plan de draad weer op te pakken. We hopen van harte dat we in het najaar van 2021 alsnog een concert kunnen houden. We gaan daar in elk geval ons uiterste best voor doen.

De mensen die een kaartje voor ons concert van 15 maart jl. hadden gekocht kunnen dit kaartje bewaren voor ons voorgenomen concert in 2021. Mochten er echter personen zijn, die hun kaartje terug willen geven is dat uiteraard geen enkel probleem. Stuur hiervoor een mailtje naar onze penningmeester sbouchoums@ziggo.nl

Wij bedanken u voor uw steun in dit voor ons zo bijzonder moeilijk jaar. Kerstmis brengt Hoop, Licht en Vreugde. Van ganser harte wensen wij u dit toe! Blijf gezond en dan gaan wij elkaar straks zeker ontmoeten in een door ons koor gezongen kerkelijke viering, dan wel tijdens een uitvoering van ons koor buiten de kerk.

Iets mooiers kunnen we ons nu niet wensen.
ZALIG KERSTFEEST

Dirigent, bestuur en leden Zangkoor Sint Martinus Gronsveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here